April 8, 2019

Uusi harrastus; kirjeenvaihto

Nyt tulee hieman erilaisempi postaus, mutta tokkopa tuo mitään!

Olen nuorempana ollut hieman aktiivisempi kirjeiden kirjoittaja ja lähettäjä, mutta jostain syystä ajan mittaan kadotin yhteyden kaikkiin kirjekavereihini enkä ole sen koommin kuullut heistä mitään. Mielestäni oli aina ikävää, kun joku jätti vastaamatta kirjeeseeni ja lopulta minulla ei ollut enää ainuttakaan kirjekaveria. Olen myös jonkin verran skeptinen näihin nettisivuihin, joiden kautta voit lähettää joillekin tuntemattomille kirjeitä ja kortteja, joten en ole edes ajatellut ikinä etsiväni sitä kautta kirjekaveria. En halua antaa osoitettani sellaiselle, josta en tiedä yhtään mitään. 

Joten niinpä päädyin Twitterissäni kysymään haluaisiko joku alkaa kirjoitella kirjeitä kanssani ja sain kuin sainkin erään ranskalaisen kaverini innostumaan asiasta! Olemme kirjoittaneet toisillemme kirjeitä nyt hyvän tovin ja olen ihan ihastunut tähän koko hommaan. Hyvä syy alkaa käydä enemmän kirjakaupoissa etsimässä söpöjä kirjepapereita ja tarroja, joiden avulla kirjoittamisesta tulee paljon mukavampaa puuhaa 😊


Olen käynyt ostamassa kirjepapereita sekä Prismasta että Akateemisesta kirjakaupasta ja oikein harmittaa, kun nykyään ei ole paljon söpöjä kirjepapereita liiemmin missään... Mutta äitini totesi eräänä päivänä, että eiväthän ihmiset enää kirjoita mitään käsin, sillä kaikkialle maailmaan ollaan yhteydessä netin välityksellä. Sekin on totta, mutta kyllä mä uskon, että vielä löytyy niitäkin, jotka kirjoittavat kirjeitä, esimerkiksi vaikkapa vaihtarikavereilleen tai muille ystäville, jotka asuvat kaukana. Ja pakko vielä mainita, että nuo söpöt Muumi-kortit löytyivät ihan K-kaupasta! Siis en tiennytkään, että sellaisesta kaupasta voi löytyä jotain noinkin söpöä.


Kirjeiden kirjoittaminen tarkoittaa myös sitä, että nyt on hyvä syy ostaa uusia kyniä ja heittää vanhat kuivettuneet menemään! Nämä pastellin sävyiset kynät olivat Suomalaisen kirjakaupan uutuuksia ja maksoivat 1,50€ kappale, joten en voinut jättää kauppaan. Tulevat ehdottomasti suurkulutukseen 🍈

Olen niin iloinen, että nyt sairauslomallani olen saanut enemmän inspiraatiota ylipäätään kirjoittamiseen ja olen jopa miettinyt, että kirjoittaisin pitkästä aikaa kunnolla ajatuksia päiväkirjaani. Yleensä kirjoitan päiväkirjaan todella harvoin, mutta mietin, että sekin olisi erittäin hyvä tapa kanavoida omia tuntemuksia ja sitten voi jälkeenpäin lukea, mitä kaikkea sitä onkaan elämänsä aikana kokenut, jos vaikka sattuu poistamaan blogin netistä tai muuta vastaavaa. Olen myös miettinyt Bullet Journalin aloittamista, mutta se on vielä työn alla, sillä se vaatii visuaalisuutta aikas paljon ja tietenkin aikaa. Katsotaan jos vaikka joskus innostuisin siitäkin hommasta yhtä paljon kuin kirjeiden kirjoittamisesta! Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta muita, jotka ovat vielä vanhanaikaisia ja kirjoittavat kirjeitä sekä lähettelevät kortteja?

Ihanaa alkuviikkoa kaikille!

6 comments:

 1. Täällä yksi kirje- ja kortti-ihminen! Ihan parasta tekemistä kirjoittaa kirjeitä ystäville ympäri maata ja maailmaa! Aloitin kirjoittamisen joskus tokaluokalla varmaan ja yhä vain jatkan vaikka oon jo melkein 38v :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, että löytyy muitakin joiden mielestä kirjeenvaihto on kivaa hommaa! :) Se ei taida tosiaan olla enää niin muodissa, koska ystäviin ollaan netin kautta enemmän yhteydessä... Ihanan pitkään olet kyllä jaksanut kirjoitella kirjeitä ja kortteja!

   Delete
 2. Oiii miten ihanaa kuulla, että oot löytänyt kirjekaverin! <3 Varmaan tarpeetonta sanoa, mutta täällä kuikuilee myös yksi harrastaja :-D Kirjeenvaihto on kyllä mulle ollut monta vuotta semmonen henkireikä arjessa ja oon tämän harrastuksen kautta saanut monta tosi tärkeää ystävää elämään. Mulla myös kiinnostaa bullet journalit ja itse asiassa viime viikolla ostinkin pistevihkon. Pitäis nyt vaan rohjeta alkaa käyttämään sitä, mutta tuntuu, että ei halua alkaa sotkemaan ennen kuin on kunnolla valmistautunut. Oonkin tankannut Youtubesta Amanda Rach Leen bullet journal -videoita ja tällä hetkellä luen myös Bujoilun voima -nimistä kirjaa :-D Jospa näiden jälkeen sitten rohkenisi oikeasti bujoilemaankin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihih, siis osaksi myös sun blogin takia ihastuin enemmän kirjeenvaihtoon ja oon todella iloinen, että tosiaan löysin kaverin, jonka kanssa kirjoitella kirjeitä! :') En välttämättä haluaisi liian montaa kirjekaveria, koska mä menen pian takaisin kokoaikaiseen työhön niin vapaa-aikaa ei ole niin paljon ja yleensä tulee kirjoitettua ihan kamalan pitkiä kirjeitä... Mutta saa nähdä innostunko tästä enemmän!

   Mäkin voisin ruveta katsomaan noita bullet journal -videoita, haluaisin niin aloittaa sellaisen!

   Delete
 3. Oij niitä aikoja, kun tuota oikeasti vielä harrasti pienenä 8) Mä kirjoittelin serkkuni kanssa pienenä ihan ahkeraan toisillemme, vaikka asuimme 10 km päässä toisista ja nähtiin usein, se vaan oli sellanen hauska lisä, me oltiin tosi läheisiä ihan ku siskokset :') Lisäksi kaverin kanssa vähän kirjoiteltiin. Oli se oikeesti hauskaa kun oli laatikollinen kaikkee pientä sälää ja erilaisia kirjekuoria ja papereita :D Ihana että joku innostui sun kanssa kirjeenvaihtoon ja vieläpä ihan muualta kuin Suomesta! Mä uskon vielä että jotkut vaihtelee kuulumisia perus kirjeitse!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin kirjoittelin pienempänä kaverin kanssa kirjeitä, vaikka asuttiinkin aika lähellä toisiamme! :'D Sitten myöhemmin me siirryttiin sähköposteihin, joka sekin oli ihan kivaa, nimittäin nykyään ei tule kauheasti sellaisiakaan läheteltyä... Mutta kirjeitä on juuri sen takia ihanaa kirjoittaa, kun saa syyn ostaa ihania papereita, tarroja ja muita askartelutarvikkeita :>

   Oon kyllä kans tosi iloinen, että sain kirjekaverin muualta kuin Suomesta! On kivaa kirjoittaa englanniksi <3

   Delete

you can write a comment in finnish, english, swedish, italian or french!