December 9, 2017

Itsenäisyyspäivä kuvina


Keskiviikkona juhlittiin Suomen itsenäisyyspäivää. Suomi 100 on ollut kovana puheenaiheena varmasti joka ikisenä vuodenpäivänä, mutta täytyy myöntää, että olihan tuona päivänä oikeastaan aika hienoa. Sai herätä omaan tahtiin aamulla, katsoa alkuperäistä Tuntematonta sotilasta televisiosta, nauttia hyvästä ruoasta, kauniista säästä sekä ajasta perheen kanssa. Ilta huipentui Linnan juhliin, ja satuinpa myös bongaamaan erään asiakkaani, jonka hiukset leikkasin juuri maanantaina, kättelemästä presidenttiä ja Jenniä! Olihan se aikamoista, mutta hyvällä tavalla tietysti. Vaikka Linnan juhlat eivät ole niin mielenkiintoiset niin on se aina ihan kivaa yrittää löytää vierailijoiden joukosta tuttuja kasvoja. Veteraanit ovat aina olleet niin symppiksiä, alkuosan katsonkin ihan vain heidän vuokseen!

En ole sen suurempi Suomi-kiihkoilija, mutta aina tuona päivänä iskee se tietynlainen... onnellisuuden tunne, että synnyin juuri tähän maahan. En sano, että Suomi on paras maa maailmassa, koska meilläkin on parannettavaa ja paljon onkin. Sanon onnellisuuden tunteeni johtuvan siitä, että niin moni asia on meillä ollut mahdollista, kun taas joissain muissa maissa asiat ovat huonommin. Mä olen ainakin itse elämäni aikana saanut paljon mahdollisuuksia, joita ei kaikille ihmisille olla suotu, eikä välttämättä suodakaan. Arvostan myös sotaveteraaneja, jotka ovat tehneet kaikkensa tämän maan vuoksi silloin, kun oli sellainen hetki. Onhan meillä tosiaan parannettavaa, mutta... voisivat ne asiat olla huonomminkin, eikö niin?

Hyvää itsenäisyyttä, Suomi 💙✨

Hautasimme tuona päivänä myös Sessin kotipihalle, yhteen hänen lempipaikkaansa. En vain vieläkään pysty käsittämään, ettei häntä enää ole. Nyt hän on kuitenkin päässyt ikuiseen lepoon; paikkaan, missä asiat ovat paremmin. Tärkein asia on se, ettei häneen enää satu. Silti, mä ikävöin häntä - joka ikinen päivä.

4 comments:

 1. Kivan kuuloinen itsenäisyyspäivä sulla! :) Ja vähänkö hauska sattuma, että juuri sun asiakas oli linnanjuhlissa :D Mä ainakin kunnioitan sotaveteraaneja kovasti, myös pappani oli sellainen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä hän siitä mainitsi, mutta vasta hänen lähdettyään tajusin, että voi jestas sentään :D Iski kauheat jälkistressit... Mutta hyvältä hän näytti!

   Mun pappa oli myös sotaveteraani, mutta vaikkei olisikaan, kunnioitan heitä silti. Vaatii paljon rohkeutta lähteä sotaan - vaikkei siihen aikaan ollut mahdollisuuksia kieltäytyäkään.

   Delete
 2. Ihanan tunnelmallisia kuvia ja ihanan rauhallisen kuuloinen itsenäisyyspäivä ♥ Mä oon myös onnellinen, että oon syntynyt juuri Suomeen. Täällä on monia asioita missä voisi parantaa, mutta myös monia asioita mitkä ovat todella hyvin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon<3 Tunnelma oli ihana, vaikka samana päivänä me haudattiin Sessi meidän takapihalle... Mutta nyt hänen tuhkansa ovat hyvässä paikassa<3

   Sanos muuta! Jokaisessa maassa kuitenkin on asioita, mitä parantaa. Meillä on omat ongelmamme, mutta onneksi kaikki ei kuitenkaan ole ihan päin mäntyä!

   Delete

you can write a comment in finnish, english, swedish, italian or french!