April 5, 2017

TOKYO '17 - things i didn't like

Meillä jokaiselle tulee reissulla varmasti vastaan asioita, jotka eivät syystä tai toisesta ole mieleen. Mullakin tuli eteen sellaisia asioita, joista en niinkään välittänyt, mutta en jaksanut jäädä märehtimäänkään niitä asioita liikaa. Reissu oli kuitenkin kaikin puolin onnistunut, ja toivon, että seuraavakin reissu ensi vuonna olisi yhtä mahtava, ellei mahtavampi! Mutta mennäänpäs itse asiaan! 
Pöllökahvilat
Aloitetaanpas tällä. Vasta jälkeenpäin mulla iskoutui päähän se, että tuo on eläinrääkkäystä. Vaikka jo siellä ollessa tuli paha mieli niin en kiellä etteivätkö he söpöjä olisi - nimittäin sitä he ovat! Mutta pöllöt ovat villieläimiä, jotka tarvitsevat tilaa elämiseen ja lentämiseen; tuolla he olivat kahlittuna koko päivän, kun ihmiset kävivät pällistelemässä heitä, minä, Emma ja Iida mukaan lukien. 

Olin todella pettynyt tuon Akihabaran pöllökahvilan tilavuuteen, se oli nimittäin aivan liian pieni ja ahdas paikka tuonkaltaisille eläimille. Pienimmät pöllöt yrittivät koko ajan päästä kahleistaan irti tai menivät kauemmas, kun heitä yritettiin silittää. Tulin jotenkin niin surulliseksi, mulla kun kuitenkin oli aivan erilainen käsitys tuosta paikasta ennen kuin päästiin perille asti. Oletin paikan olevan hyvin tilava ja että pöllöt saisivat olla hieman vapaammin, mutta ei. Kuten viimeisimmästä kuvasta näkyy, jotkut pöllöt olivat kahlittuina lattialla. Siis lattialla! Pelkäsin koko ajan, että joku talloo noita pienokaisia. Enää edes sisäänpääsyhinta ei suututa mua niin paljon kuin se, että menemällä sisään ja maksamalla sen 980 yeniä, mä tuin eläinrääkkäystä. Jos ette tue minkäänlaista eläinrääkkäystä, älkää menkö tällaisiin paikkoihin. 


Akihabara
Tämä paikka oli itsessään aikamoinen pettymys, koska oltiin Emman kanssa odotettu jotain paljon enemmän. Tietenkään ei kannata koskaan odottaa liikoja, mutta Akihabarasta jäi jotenkin niin pliisu kuva, kun sinne lopulta päästiin. Saattoi myös johtua siitä, että ihmisiä ei ollut niin paljon kuin olin olettanut ja koska päivä oli muutenkin hieman synkempi ja sateisempi. Jostain syystä olin silti odottanut paljon enemmän jotain animeen ja peleihin liittyviä juttuja - pelihalleja tosin oli mielestäni enemmän kuin tarpeeksi. Ehkä ensi kerralla täytyy antaa Akihabaralle oikein kunnolla aikaa, koska nyt tuntui siltä kuin siellä ei olisi juuri mitään (valettahan se on, olihan siellä nyt saletisti enemmän nähtävää kuin esimerkiksi Turussa :D).


Asakusa
Tämä paikka oli pienoinen pettymys sillä perusteella, että me käytiin tuolla kaksi kertaa ja molempina kertoina kojut olivat menneet aivan mielettömän aikaisin kiinni. Siis pisti ärsyttämään, vaikka omaa typeryyttähän se oli, kun ei osattu katsoa, milloin mahdollisesti kojut sulkeutuisivat :D Oltiin nimittäin aina paikanpäällä 18.30 jälkeen... Viimeisellä kerralla en edes jaksanut mennä tuonne Emman ja Iidan kanssa, koska olin tosiaankin kipeänä. Noh, ehkä ensi kerralla tällekin pitää antaa enemmän aikaa!


Eräs kiinalainen ravintola Shibuyassa ja asiakaspalvelu
Ylläoleva kuva ei ole kyseisestä ravintolasta, vaan Asakusasta eräästä Okonomiyaki-paikasta. Oli vain pakko yrittää etsiä joku aiheeseen sopiva kuva. Elikkäs! Eräs kaunis päivä Shibuyassa me kierreltiin ja kaarreltiin melko kauan ja etsittiin halpaa, mutta hyvää ruokapaikkaa meidän budjetillemme sopivaksi. Sitten törmättiin erääseen ravintolaan, joka näytti autenttisesti hyvältä japanilaiselta, kunnes sisälle päästyämme huomattiin, että se olikin kiinalainen ravintola... Ei sitten kehdattu lähteä pois, koska onhan kiinalainenkin ruoka ihan hyvää. Mutta se asiakaspalvelu oli aivan hirveän huonoa. Meitä ei tultu ovelle vastaan (kuten Japanissa normaalisti), vaan meille huidottiin kauempaa, mikä pöytä oli vapaa. Päädyttiin sitten istumaan niin, että nämä kiinalaiset työntekijät olivat meidän takanamme ja he vain jatkoivat syömistä (heillä oli vissiin ruokkis).

Ymmärrän, jos joissain maissa noin on tapana, mutta ainakin itse oon aina olettanut, että jos asiakas tulee kauppaan tai ravintolaan, silloin lopetetaan omat hommat ja ryhdytään palvelemaan asiakkaita, that's it. Näin ei kuitenkaan ollut. No, tilattiin sitten ruuat, Emma sai juuri sen, minkä halusikin ja nopeasti saikin. Me jouduttiin Iidan kanssa odottamaan suhteellisen kauan. Sitten, kun mä sain ruokani, sain väärän annoksen ja se maistui aivan kamalalta. Iida oli tilannut vegaanisen keiton, kun asiakaspalvelija oli sanonut sen olevan täysin vegaaninen, mutta ei se sitten ollutkaan - joukossa oli nimittäin ihan jäätävän kokoisia katkarapuja ja se keitto maistui kuulemma hirveälle. Ei siinä, kaikki ruoka ei aina maistu, mutta päällimmäisenä harmistuksena mieleen jäi heidän käytöksensä. Aasialaisia asiakkaita kohtaan he käyttäytyivät paljon iloisemmin ja reippaammin. No, aina ei voi voittaa, mutta samaan paikkaan en menisi enää. Ymmärrän kielimuurin, joka on esteenä, mutta yleisesti ottaen me saatiin kyllä 99% ajasta aivan mielettömän hyvää palvelua aina, mentiin minne vain.


Vessat
Siis joo, tykkään siitä, jos pönttö on hieman lämmitetty ja sen sellaista, mutta välillä sai etsiä aivan helvetin kauan, että löytyi oikea nappi tai vipu, mistä vetää :D Eräät vessa Harajukulla ja Shibuya 109:ssä olivat mielenkiintoisia, koska ne vetivät itsensä automaattisesti n. 10 sekuntia sen jälkeen, kun olit noussut ylös. Mutta esimerkiksi Naritan lentokentän vessassa en löytänyt MITÄÄN vipua tai nappia, mistä vetää ja voi että mua hävetti... Kokeilin vääntää, painaa ja kääntää kaikkia mahdollisia ulokkeita, mutta ei, mikään ei toiminut :D Oli ahdistava kokemus... Ja sekin ärsytti, että esimerkiksi meidän kämpillä ei ollut vessanpesuharjaa... On mullakin pienet huolet, mutta musta kunnollinen vessaharja on yksi elinehdoista XD


Tiedemuseo
En nyt muista tarkalleen ottaen, missä tämä sijaitsi, vissiin Chiyodassa... Mutta kuitenkin. Iida oli jostain lukenut, että tällainen tiedemuseo olisi mielenkiintoinen kokemus ja päätettiin sitten mennä! Harmitti, ettei tajuttu ottaa enempää selvää, koska tuo paikka oli selkeästi suunnattu hieman nuoremmalle yleisölle. Ei ollut meidän mielestä 720 yenin arvoinen, mutta kierrettiin se kuitenkin läpi kaikessa rauhassa. Olihan siellä muutamia ihan mielenkiintoisia juttuja, mutta suurin osa oli lapsille. No, sai ainakin rauhassa kierrellä, koska se ei ollut tupaten täynnä väkeä.


Tokyo Skytree
Paikkaa ei ollut vaikea löytää, mutta kaikista eniten ärsytti se, miten kallis se oli. Jos olisin kynnelle kykenyt korkeanpaikankammostani huolimatta, olisin ehdottomasti mennyt Emman ja Iidan kanssa ylös asti katselemaan nähtävyyksiä. Jotenkin se hinta (taisi olla yli 2,600 yeniä tai vähemmän, en muista tarkalleen) sai mut nyrpistämään nenääni ja senpä vuoksi jäi kauniin sumuiset maisemat näkemättä. Ehkä ensi kerralla voisi ottaa tarpeeksi rahaa mukaan niin pääsisi käymään tuolla korkealla. Kuvista päätellen oli joka tapauksessa hienoa.


Shinjuku
Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, Shinjuku. Olin hieman harmistunut tästä paikasta, mutta se johtuu varmaan täysin siitä, että meistä kukaan ei oikein tiennyt, mitä etsiä tai mitä odottaa. Kierreltiin siellä sun täällä, mutta esimerkiksi shoppailumahdollisuudet olivat meille melko rajoitetut, koska tuolla oli melko kalliita kauppoja. Forever21 löytyi tietenkin, mutta olisi ollut kivaa jos olisi löytynyt vielä jotain muuta. Mutta ehkä Shibuya on se shoppailumekka ja Shinjuku sen sijaan yöelämän tyyssija, en osaa sanoa. Sanan varsinaisessa merkityksessä en ollut pettynyt, mutta ehkä ensi kerralla ollaan hieman viisaampia ja googlataan etukäteen, mitä kaikkea nähtävää tuolla olisi. Käytiin ainakin Kabukichossa ja punaisten lyhtyjen alueella, ei ollut niin hienoa kuin esimerkiksi iltaisin, mutta tulipahan käytyä! Mulle saa myös antaa vinkkejä, jos tietää, mitä Shinjukussa on ja mistä kaiken mielenkiintoisen löytää

Seuraava postaus on se mun lupaamani fiilistelypostaus :-) Nyt halusin vain saada tämän tehtyä. Adios kaikille ja hyvää keskiviikkoa! 6 comments:

 1. Harmittelin itse aluksi kun ei pöllökahvilassa käyty, mutta nyt oon vaan tyytyväinen että jätettiin se välistä.

  Oma kokemukseni kevään reissulla oli se että Shinjukussa sai kaupoissa paljon parempaa palvelua kuin esim. Shibuya 109:ssä samoissa liikkeissä. Guccien ja Vuittoneiden lisäksi Shinjukun Luminest (Altaa vastapäätä) tarjoaa about kaikki samat merkit kuin Shibuyan 109. Saatiin tosi ihanaa palvelua.
  Altasta löytyy joitakin samoja merkkejä kuin 109:stä ja enemmän halvempia liikkeitä. Näiden lisäksi Uniqlon (muistaakseni) seitsämännestä kerroksesta löytyy iso GU-niminen kauppa josta löytyy vaatteita edulliseen hintaan. Toivottavasti näistä on apua jos päätätte seuraavalla reissulla lähteä Shinjukuun shoppailemaan! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olihan ne pöllöt aivan ihania, mutta jos et tue eläinrääkkäystä missään muodossa, ei kannata maksaa sisäänpääsyä siitä, että pääsee pällistelemään kahlittuja eläimiä... Itse tein virheen ja nyt jälkeenpäin harmittaa, koska mua ällöttää kaikenlainen eläinrääkkäys :(

   Kiitos paljon kaikista noista vinkeistä! Ei tosiaankaan jaksettu kauheasti ottaa mistään selvää, joten oma vikahan se sinänsä oli. Ensi kerralla ajattelin antaa Shinjukulle kyllä oikein kunnolla aikaa, koska tiiän, ettei se ole niin aneeminen kuin millaisen kuvan siitä ensimmäisellä kerralla sai :D Shibuya on ollut mun mieleen shoppailumielessä, mutta eiköhän sitten Shinjukustakin löydy mulle jotain muutakin kuin vain Forever21!

   Delete
 2. Olipa avoin ja mielenkiintoinen postaus! :) Välillä on hyvä kirjoitella myös niistä huonoista jutuista, koska niitä on joka matkalla ihan varmasti. Tuo pöllökahvila vaikuttaa kamalalta paikalta :/ Mutta Aasiassa ei nuo eläintenoikeudet oo ihan ykkösjuttu. Hassu toi vessa juttu :D Mä oli kans New Yorkissa ihan ihmeissäni välillä niistä vessoista kun ei löytyny vipua mistä vetää vessaa. Ja välillä ne lukotki oli ihan ihmeellisiä! Harmi kun saitte noin huonoa palvelua ravintolassa, mutta onneksi saitte kuitenkin muissa paikoissa hyvää palvelua :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! :) Kiva kuulla, että tykkäsit tästäkin, vaikka olinkin tosiaan kirjoittanut niistä jutuista, joista en tykännyt.

   Eläintenoikeudet ovat koko maailmassa huonossa jamassa, joissain maissa ollaan edetty jonkin verran, mutta joka maassa on asiat näiden asioiden saralla aika kehnosti... Mutta toivotaan, että suunta on aina vain eteenpäin!

   Vessat on kyllä niin ihmeellisiä joissain maissa, vähän hävetti se sekoilu Naritan lentokentän vessassa, mutta se vessa taisi muutenkin olla rikki, koska... Noh... Ehkä ymmärrät :D Ja onneksi niin! Ei tarvitse siihen kiinalaiseen seuraavalla kerralla enää mennä.

   Delete
 3. Tosi mielenkiintoinen ja hyvä postaus :) Ai kamala toi pöllökahvila...en oo ikinä kuullutkaan että tollaisia paikkoja olisi, hyi että.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kiva että tykkäsit :)

   Olivathan ne pöllöt siis aivan ihania, mutta järkikin sen jo sanoo, että ne ovat petoeläimiä, joiden ei kuulu olla kahlittuna minimaalisen pienessä kahvilassa, missä ihmiset voivat pällistellä niitä... Olin itsekin tyhmä ja tuin eläinrääkkäyksen yhtä muotoa, mutta tulevaisuudessa tiedän, etten näin enää ikinä tee.

   Delete

you can write a comment in finnish, english, swedish, italian or french!