March 28, 2017

TOKYO '17 - purikura

Täytyyhän tästäkin aiheesta vähän kirjoittaa! Pieni tietoisku tähän alkuun nyt kuitenkin: sana purikura (プリクラ) tulee sanoista print club (purinto kurabu = プリント倶楽部 = lyhyesti purikura). Yksinkertaisesti selitettynä se siis tarkoittaa kuvia, joita voidaan ottaa photo bootheissa, eli kuvakopeissa. Kuvia voi koristella niin kuin itse haluaa - voi kirjoittaa joitain tekstejä, käyttää hymiöitä tai vaihtaa taustoja mielensä mukaan. Yksi arkki maksaa ¥400, mutta yhdellä kerralla me maksettiin ¥500. Euroissa se on suurinpiirtein 3e tai hieman enemmän, en ole niinkään miettinyt asiaa, mutta halpaa touhua se on, jos tykkää tämän kaltaisista muistoista. Voit mennä yksin ottamaan näitä kuvia, mutta ainahan se on paljon hauskempaa kaverin kanssa tai pienellä porukalla.

Mikäli sulla on japanilainen sähköposti, sun on myös mahdollista saada nämä itsellesi puhelimeen hyvälaatuisina. Mulla ei ole, joten oon vain ottanut kameralla tai puhelimella kuvat näistä. Kauhean paljon ei näitä tullut otettua, mutta ensi kerralla sitten lisää!


Tässä vielä Instagram-muokkauksen kera! 
Tässäkin vähän pientä lähikuvaa Instagram-muokkauksen kanssa.

Näitä on oikeasti aika kiva ottaa ja koristella, kun saa itse päättää, minkä näköisiä näistä tulee. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu, mikäli meet Japaniin! Emmi suosittelee oikein lämpimästi. Näitä voi laittaa kiinni vaikka omaan läppäriin, päiväkirjaan, kalenteriin tai mihin sitä ikinä keksiikään, sillä nämä ovat tarroja! Itse laitoin muutamat kalenterin kanteen, muuten ne ovat ilmoitustaululla roikkumassa. 

4 comments:

 1. Purikura on ihan parasta! Ihanan halpaa ja tosi jees ajanvietettä :) Me ollaan isketty omat Purikurat tohon jääkaapin oveen :)

  Ootte kaikki söpösiä <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin kyllä on! Saa niin ihania muistoja ja halpaan hintaankin vielä :) Harmittaa, kun Suomessa se Purikurashop lopetettiin :( Ei tainnut olla kauhean kannattavaa? Vai loppuiko heiltä vuokrasopimus...

   Kiitos paljon<3

   Delete
 2. Onpa suloisia kuvia!<3 Olisi kiva itsekkin ottaa tälläisiä tai vastaavia kuvia muistoksi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!<3 Kiva että tykkäät :) Purikurat on kyllä ehdoton must to do, kun lähtee Japaniin vierailemaan!

   Delete

you can write a comment in finnish, english, swedish, italian or french!