June 19, 2016

Justice died, bottom of the abyss, Suicide circus, Why is it repeated? Suicide circus

Heippa!

Mun piti kirjoittaa keikkaraporttia mahdollisimman pian the GazettEn keikan jälkeen... No, niin ei sitten kuitenkaan käynyt, mutta nyt oon taas täällä! Tämä viikko on ollut yhtä hullun myllyä koko ajan - niin hyvien kuin huonojenkin asioiden takia. En viitsi avautua sen enempää, mutta sanon vain tämän; kyllä se siitä. Elämässä kuuluu olla alamäkiä ja sellaisia fiiliksiä, joita joskus kamaliksi kutsutaan. Jossain vaiheessa mun fiilis on taas monin verroin parempi, jolloin voin tyytyväisenä hymyillä ja nauttia elämästä sekä sen pienistä iloista! Sen enempää jaarittelematta siirrytäänkin mun pienimuotoiseen keikkapostaukseen! Aikaisemman raportin kolmen vuoden takaa löydätte täältä, mikäli vain kiinnostaa :-) the GazettEn Suomen keikka oli 10.6.2016. Nukuin sitä edeltävänä yönä todella huonosti, lähinnä sen vuoksi, että mulla oli samaisena päivänä pääsykokeet sinne kouluun, jonne kaikista eniten halusin. Jännitin koko asiaa niin paljon, etten edes oikeastaan pystynyt ajattelemaan tulevaa keikkaa taikka keikan jälkeistä meet&greetiä sen enempää. Todellisuus iski vasta silloin, kun päästiin Iidan ja Emman kanssa bussiin istumaan. Meidän bussi lähti Turusta 14.20 ja oli Helsingissä perillä 16.35! 

Tälläkin kertaa päätin laittaa päälleni jotain simppeliä, jotta saisin laitettua mahdollisen keikkapaidan päälleni. En ollut suunnitellut ostavani mitään fanitavaraa, koska tiesin saavani paidan VIP-lipun takia, mutta mukaan lähti kuitenkin jotain! Vähän harmittaa, kun en enempää rahaa sitten käyttänyt, mutta noh... Ensi kerralla sitten :-) Tässä kuitenkin mun keikka-asuni!

Housut H&M valkoinen löysä toppi GINA TRICOT ruutupaita Pimkie

Olin suunnitellut tapaavani jonossa muutamia ihmisiä, joita seuraan mm. Twitterissä tai Instagramissa, mutta koska tunnetusti olen blind as fuck, näin ehkä kourallisen kokonaismäärästä, jonka halusin nähdä... En ymmärrä, mikä vauhtisokeus muhun iskee aina keikkajonossa kierrellessä, koska kävelen jonoa nopeasti edestakaisin näkemättä sen kummemmin eteen, taakse taikka sivuille. Ainakin muutamia näin, joista haluaisin ehdottomasti mainita NillanJanikanAuranJulianIidanNiinanViivin ja Sarin! Neljän viimeisimmän mainitun kanssa riehuin sitten keikalla Iidan ja Emman lisäksi! Oli kyllä niin kivaa vain moshata ja tehdä pienehköjä fureja. 


VIP-jono alkoi päästä sisälle vähän yli kuusi. Aika meni nopeasti, koska Iida ja Emma olivat mun seurana, mutta tulivat normaalilippulaisten perässä sitten sisälle :-) Menin suoraan merchandise-pöydän luo ja oikeastaan vasta jonossa pohdin, mitä ostaisin. Päädyin sitten ihan peruskeikkapaitaan sekä kangaskassiin, joka oli halpa kuin mikä! Kuvia tavaroista sitten postauksen lopuksi.


Ostosten jälkeen siirryttiin miksauspöydän eteen, koska siinä oli loistavasti tilaa ja näki hyvin lavalle. Mun ei ollut muutenkaan tarkoitus yrittää eturiviin, koska oon yhden ainoan kerran ollut eturivissä An Cafén keikalla ja se riitti mulle vallan mainiosti. Keikka alkoi suurin piirtein 19.45, kun kaikki olivat päässeet sisään. Muistan vieläkin sen jännityksen tunteen mahanpohjassa; olihan edellisestä kerrasta kuitenkin jo kolme vuotta. 

Kun intro, NIHIL, pärähti käyntiin, koko Circus kiljui niin kovaa, että ihan korvista otti. Muistan sen kuinka itse hieman kiljahdin nähdessäni Rukin lavalla. Olihan se muutenkin aika mieletön fiilis nähdä oman lempparibändinsä jäsenet taas sillä samaisella lavalla, jolla heidät ensimmäistä kertaa näin.
Varsinaisesti keikka aloitettiin DOGMAlla; olin odottanut kuulevani kyseisen kipaleen livenä ja voi jestas, se ylitti mun odotukseni täysin! Tiesin että illan aikana olisi tulossa vielä sellaisiakin kappaleita, joita oon kuullut aiemmin, mutta en välittänyt. Tärkeintä oli se fiilis, ja voin kertoa, että se oli aivan mieletön! Näin täydellisesti kaiken ja pystyin riehumaan mielinmäärin. En muista, milloin viimeksi olisin keikalla potenut aivan kammottavaa niskakipua jo neljän biisin jälkeen. Kaikista parhaiten biiseistä mulle jäi mieleen UGLY, UNDYING, Gabriel On the Gallows, INCUBUS, The Suicide Circus sekä viimeinen kappale; Tomorrow Never Dies. Kokonaisuudessaan settilista näytti tältä:

SETLIST:
NIHIL
DOGMA
RAGE
VORTEX
FADELESS
Gabriel On the Gallows
BIZARRE
Dripping Insanity
OMINOUS
The Suicide Circus
INCUBUS
UGLY
UNDYING
Filth in the Beauty

ENCORE:
HEADACHE MAN
COCKROACH
Tomorrow Never Dies
Ruki ei puhunut juurikaan Suomea, mutta hänen englantinsa kuulosti todella hyvältä! Näin kaikki miehet todella hyvin, Kain ehkä hieman huonommin, mutta lohduttauduin ajatuksella, että pääsen tapaamaan häntä keikan jälkeen sitten livenä. Ai niin, Ruki käveli takaisin lavalle Suomen lipun kanssa! Se oli jotenkin niin ihana näky :-) Näin hänen myös hymyilevän melko usein, kun yleisö piti hyvää huolta metelistä ja hyppimisestä. Muutamia tyyppejä näin, jotka vain seisoivat tylsistyneen näköisinä, mutta eihän sellaisille juurikaan mitään voi. Ei ainakaan ollut mun keikkakokemuksesta pois!

Mua harmitti hieman se, että Ruki ei nauranut HEADACHE MANin lopussa niin kuin hän normaalisti tekee :-( Olisin niin halunnut kuulla sen! Eikä lavan takana ollut minkäänlaista kangasta, jossa lukisi the GazettE, jotta olisi voinut ottaa jonkinlaista kuvamatskua. No, aina ei voi voittaa! Itse keikkahan on se tärkein juttu kuitenkin :-) Aaaaa, en vieläkään ymmärrä, että mä näin mun lempibändin toisen kerran; bändin, jota oon kuunnellut jo yli 10 vuotta. Vau.


Keikan jälkeen normaalilippulaiset lähtivät ulos Circuksesta ja muut saivat hetken aikaa hengähtää. Meet&greet-tilaisuus tuli mun mielestä aivan liian nopeasti enkä ollut ehtinyt sen kummemmin miettiä, mitä sanoisin herroille. Panikoin seurueelleni, että aivan saletisti mun suusta pääsee jotain todella junttia, kuten esimerkiksi "tattis" tai pelkkää itkun ja änkytyksen sekaista mongerrusta.
He olivat Circuksen vasemmalla puolella olevan verhon takana ja sinne päästettiin aina noin viisi ihmistä kerrallaan. Tiesin, että tulisin pääsemään joidenkin seuralaisteni kanssa sisälle, mutta mun kohdalla jono pistettiin poikki ja kun itse pääsin verhon taakse, jäädyin aivan täysin. Taisin hetken aikaa olla yksinkin siellä, kunnes muita vippiläisiä tuli perässä. Tässä teille mun illan mahtipontiset tweetit (lukekaa vasemmalta oikealle, rivi riviltä. Sitten on jonkinlainen järjestys):


Siinä mun kokemukseni tiivistettynä. En osaa sanoin kuvailla, miltä tuntui kätellä oman lempibändin jäseniä; ei ole vieläkään tullut jälki-itkua. Ehkä koko homma ei ole vielä iskoutunut mun päähäni. En unohda tuota hetkeä ikinä; etenkään sitä, kun sanoin Rukille "Thank you so much, I love you", ja hän hymyillen silitti molemmilla käsillään mun kättäni. Voi tätä onnea! Haluaisin kokea kaiken tuon uudestaan, mutta ehkä tämä oli tällainen once in a lifetime -juttu.

Kiitos kaikesta. Kiitos keikasta, ihanista biiseistä, mahtavasta tunnelmasta, ihanasta seurasta ja etenkin aivan ihanasta meet&greet-tilaisuudesta Tämän enempää en osaa sanoa. Loppuun vielä kuvia keikkaostoksista!

4 comments:

 1. Ihana postaus ❤ aivan tulee mieleen omat GazettE ajat :--) ihanaa, että oli onnistunut keikkakokemus ja pääsit tapaamaan poikia. Mä muistan, kun tavattiin Ayabie joskus 2007 Helsingissä. Ja muistan ainakin noista biiseistä Filth in Beauty ja sen videon ::--D ja Rukin ihanat rastat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos! <3 Ihana kuulla, että tykkäsit tästä postauksesta, tätä oli tosi kiva kirjoittaa :>

   Oli kyllä aivan mieletön meet&greet-kokemus, lyhyydestään huolimatta! Aluksihan mä ostin vain normaalin lipun ja ehkä jopa hymähdin ajatukselle parin sekunnin kättelystä. Tulin kuitenkin toisiin aatoksiin ja onneksi sain kuin sainkin VIP-lipun! En vieläkään millään meinaa uskoa, että pääsin tapaamaan heitä, kääk!
   Kannattaa tsekata Gazen tuotantoa jälleen! Ehkä jopa yllätyt, miten hyvää se edelleen on :> Rukin rastat on aika 5/5, kieltämättä!

   Ah, ayabie! Oli yksi mun suurista lemppareista juurikin noihin aikoihin, mutta harmikseni en ole koskaan nähnyt heitä livenä :-(

   Delete
 2. Oi miten ihana postaus <3 Onnistuneet keikat on kyllä parhainta ikinä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! <3 Ja niin on ;_; Aa, haluan taas keikalle!

   Delete

you can write a comment in finnish, english, swedish, italian or french!