January 5, 2013

nörtin höpöttelyä taas

heipsun!

Niin kuin otsikosta voittekin päätellä, tuun taas höpisemään tänne asiasta, joka on hyvin lähellä mun sydäntäni: anime. Jos ei ole kiinnostunut lukemaan ihkutusta kyseisestä aiheesta niin kannattaa skipata koko päivitys! saa kuitenkin heittää omia mielipiteitä ja luoda jonkinlaista keskustelua tästä aiheesta, se voisi nimittäin olla ihan kivaakin n__n Lupaan myöhemmin sitten esitellä muutamat ostokset, joita oon tässä joululoman aikana tehnyt ihan kivasti! ensin kuitenkin tämä aihe pois alta.

Tuun nyt siis tänne jakamaan mielipiteitäni, koska tämä anonyymi ihanasti heitti mulle postausidean, joten kiitoksia hänelle, kuka sitten ikinä oletkaan :> alotetaan nyt vaikka selittämällä, että kyllä - vaikkei sitä välttämättä päällepäin näekään - tykkään animesta ja mangasta, oon tykännyt jo ala-asteelta saakka. Nyt oon vaan kiinnostunut kyseisestä aiheesta enemmän ja oon ollut avarakatseisempi animesarjojen kohdalla. En ole välttämättä kattonut niin monia animesarjoja niin kuin jotkut muut, mutta ihan tarpeeksi olen seuraillut. Nyt esittelen teille mun kymmenen lempparianimea ja kerron, miksi juuri ne on sellaisia, joista mä tykkään! Known as a Black Butler too, mutta siis joo, tämä on mun ultimatelemppari enkä usko, että mikään muu sarja tulee koskaan työntämään tämän sarjan alas ykköspaikaltaan :-D lyhyesti sanottuna tämä anime kertoo Ciel Phantomhive -nimisestä pojasta, joka yhdessä palvelijansa Sebastian Michaelisin kanssa ratkoo erilaisia ongelmia ja joutuu jos jonkinmoisiin tapahtumiin mukaan. 

Törmäsin tähän animeen ihan sattumalta vuoden 2010 loppupuolella ja jokin tässä inspiroi mua tykkäämään tästä. Tykkään sarjoista, jotka ovat vähän yliluonnollisia, perustuvat hieman vanhempaan aikaan ja jossa on kiva piirustustyyli. Tämä omaa kaikki nuo niin sanotut kriteerit, joten ihan senkin perusteella tämä on vaan yksinkertaisesti paras. Toteutus on ihan älyttömän hyvin tehty ja jotkin tapahtumat ovat ehkä jopa arvaamattomia. Hahmoja on jos jonkinmoiseen junaan ja huumoriakin löytyy ihan mukavasti. tätä on ollut ilo tsekkailla! Ainoa miinus tässä on tuo kakkoskausi, josta en innostunut yhtään. mutta ainakin mielenkiintoisia juonenkäänteitä löytyy. ja mun lempparihahmot tästä sarjasta on ehdottomasti Sebastian Michaelis, Ciel Phantomhive ja Grell Sutcliffe.Tämä anime kertoo 15-vuotiaasta Allen Walkerista, joka on joutunut adoptioisänsä kiroamaksi ollessaan nuorempi. Hänellä on niin sanottu mekaaninen käsi, jonka kanssa hän voi taistella demoneita vastaan ja tuhota näitä sekä hänen vasemman silmänsä avulla hän näkee, jos joku on demoni. Allen Walker liittyy exorcisteihin ja heidän tavoitteenaan on taistella Millennium Earlia vastaan, joka yrittää tuhota koko maailman.

Ah, tämäkin! Löysin tämän animen kauan aikaa sitten, mutta ryhdyin katsomaan vasta viime joulukuussa ja voi että mie koukutuin :-D Tämän idea ei aluksi ollut niin mielenkiintoinen, mutta kun jatkoi katsomista niin sitä mielenkiintoisemmalta koko sarja tuntui. Piirustustyyli on todella kiva ja hahmot on ihania! Harva hahmo oli ärsyttävä, tykkäsin lähes kaikista, hyviksistä pahiksiin! Tämän sarjan parasta antia ovat ehdottomasti hahmojen välinen dialogi, ennalta-arvaamattomuus, hahmot itsessään ja huumori :-D mä oon nauranut niin paljon tätä sarjaa katsoessani, ettei löydy edes sanoja. mä vain tykkäsin, oli vaikeeta lopettaa kattominen, kun halusi tietää, mitä tapahtuu ja kuoleeko omat lempparihahmot vai mitä! Ja mun omat lempparihahmot on siis Allen Walker, Aleister Krory, Lavi, Daisya Barry, Bookman, Tyki Mikk ja Road Kamelot, vaikka tykkäänkin lähes kaikista hahmoista paljon!Tämä sarja perustuu sen sijaan urheiluun ja on vähän tavanomaisempi. Pääosassa on Kuroko Tetsuya, joka on aikaisemmin kuulunut erääseen tunnettuun koripallojoukkueeseen, jota kutsutaan The Generation of Miraclesiksi. Kuroko siirtyy erään toisen koulun joukkueeseen ja muut pelaajat ovat ihmeissään, että miten pieni, heikko ja helposti unohdettavissa oleva henkilö voi olla vahva pelaaja. 

En oo oikeastaan koskaan ollut erityisen kiinnostunut urheilusta, mutta tämän piirustustyylin vuoksi kiinnostuin ja tsekkasin, millainen tämä on. ja hyvä oli, I can tell you. Vaikka tämä perustuu pääasiassa pelaamiseen, on kivaa katsoa ja huomata, millaisia suhteita eri henkilöiden välillä on. Dialogi on onnistunutta ja mukana on myös jonkinasteista huumoria :-D mulla on moraaliton huumorintaju, kun nauran typerille jutuille, mutta en voi sille mitään. Tämän sarjan parasta antia on ehdottomasti matsit, joita onkin aika monta ja hahmot - niiden luonteet on vaan niin erilaisia, että voi jukra.Tämä anime kertoo tavallisesta Haruhi-nimisestä tytöstä, joka on siirtynyt eliittikouluun stipendin avulla. Eräänä päivänä Haruhi törmää sattumalta koulun host clubiin, missä hämmästyksissään rikkoo koulun hyvin arvokasta omaisuutta. Hän ei pysty maksamaan rikkomaansa esinettä, joten host clubin jäsenet päättävät, että Haruhin täytyy jäädä host clubiin tekemään töitä voidakseen maksaa velkansa. 

Tämä on ehdottomasti yksi hauskimmista animeista, joita oon koskaan kattonut :-D Idea on suhteellisen random, mutta moraaliton huumorintaju ja outous iskee muhun. en olisi löytänyt tätä sarjaa välttämättä koskaan, ellei Emma olisi kertonut tästä mulle, joten kiitoksia sulle muruli! okei okei, palataan asiaan.
Joo siis, tätä animea katsellessa saa nauraa ihan sikana ja tästä tulee oikeesti hyvälle mielelle. pakko mainita tässä taas erityisenä plussana typerä huumori ja ihanat hahmot! Hikaru ja Kaoru, kaksoset, on mun ehdottomia lemppareita :-D Tamaki on myös aika pässi, mutta sen toilailuja on hauskaa katsella. tässä ei oikeastaan ole mitään sen kummoisempaa juonta, on vaan kiva katsella, millaisia kommelluksia noille heeboille tapahtuu eri päivinä.Tämä anime on myös melko tavanomainen rakkausasioihin liittyvä sarja. Tämä sarja kertoo mangan parissa työskentelevistä miehistä, joiden elämästä löytyy töiden lisäksi ongelmia, nimittäin rakkauden parissa. Onodera Ritsu siirtyy töihin Marukawa Companyyn, missä joutuu kohtaamaan erittäin tutun henkilön omasta menneisyydestään. Takano Masamune rohkeana itsenään yrittää saada rakkauden kohteensa ymmärtämään hänen tunteensa. Hatori Yoshiyuki joutuu kamppailemaan omien tunteittensa kanssa. Yoshino Chiaki on kahden puun välissä, eikä tiedä, mitä hänen kuuluisi tehdä. Shouta Kisa ei ole koskaan ollut kunnollisessa parisuhteessa, eikä tiedä, että hänelläkin on oikeus rakastua. Yukina Kou yrittää saada rakkauden kohteensa ymmärtämään, että rakastaminen ei ole väärin, eikä pienten ongelmien takia kannata luovuttaa.

Homoanimea välillä, hehe :-D mä tykkään tästä ideasta ihan älyttömästi, on kivaa päästä katsomaan, millaisia suhdesotkuja tässä sarjassa on. On jotenkin kivaa nähdä, millä tavalla hahmot ovat kytköksissä toisiinsa ja miten eri ongelmista selviydytään. Tässä sarjassa on parasta se, että tässä on kolme eri tarinaa, joissa tapahtuu. Menneisyysjutut tuovat myös plussaa ja tekevät tästä sarjasta mielenkiintoisemman. Tässä ei niinkään ole sitä huumoria, mutta myötähäpeäkohtaukset on hauskoja ja hahmojen luonteet on ihania. Tämä anime ottaa paikkansa ihannekaupungissa vuonna 2013. Sarja kertoo Shion-nimisestä pojasta, joka älykkyytensä takia saa asua ylellisessä kaupungissa, joka on nimeltään Cronos. 12-vuotiaana Shion törmää poikaan, Nezumiin, joka on karannut niin sanotusta turvakodista. Shion suojelee Nezumia, mutta hallituksen kuullessa asiasta Shion karkotetaan Lost Towniin, missä hän asuu äitinsä kanssa. Vuosien päästä eräs onnettomuus johdattaa Shionin NO.6:en salaisuuden jäljille ja hän törmää myös suojelemaansa poikaan, Nezumiin.

Idea oli aika vaikeeta ymmärtää aluksi, mutta kun jaksoi pysyä perässä niin jo kiinnostus heräsi ja oli pakko tietää, mitä tapahtuu. Juoni on mielenkiintoinen ja tapahtumat aika yllättäviäkin. Hahmot ovat omalla tavallaan ihania ja Shionin ja Nezumin välinen suhde on tämän animen parasta antia ehdottomasti :-D Piirustustyyli on myös tosi kiva ja hahmojen ääninäyttelijät on ihan huikeita, ehdottomasti Nezumin! tässäkään ei paljon huumoria ole, joten täytyy keskittyä enemmän yliluonnollisiin juttuihin ja tapahtumiin.Tämä anime kertoo orvosta orjasta, Teito Kleinistä, joka on joutunut sotilaskouluun. Teito Klein kuitenkin karkaa sotilaskoulusta ja päätyy erääseen luostariin, missä joutuu erilaisten tapahtumasarjojen keskelle. Tapahtumat muuttuvat entistä mielenkiintoisemmiksi, kun Teito saa kuulla, että hän saattaa olla kytköksissä erääseen syrjäytettyyn kuninkaaseen ja mystiseen "Jumalan kiveen", The Eye of Mikhaeliin. Tämän takia sotilaskoulun joukot lähtevät Teiton perään. Hänen olinpaikkansa, luostari, on myös seitsemän aaveen suojeluksessa, mutta Teiton tulevaisuus on vaakalaudalla; pääseekö hän vapaaksi sotilaskoulutuksesta ja mitä hän saa kuulla menneisyydestään. 

Tämän animen ideaa oli tosi vaikeeta kertoa, mutta etteköhän te ymmärrä tosta selityksestä jotain :-D tämä sarja on ihan sairaan erilainen verrattuna muihin mun lemppareihin, mutta tykkään tästä silti. 07-Ghost on ehkä näistä kaikista yliluonnollisin ja mystisin, koska tässä on aika vähän asioita, jotka viittaisivat normaaliin elämään. Sarjan mielenkiintoisuus piti mut kuitenkin otteessaan, oli vaan pakko päästä tietämään, miten Teito Klein käy :-D Plus pienimuotoinen huumori oli plussaa tätä katsellessa hehe... hahmot on niin symppiksiä ja pahikset ihkuja, mun lempparihahmokin oli eräs pahis, Kuroyuri, enkä osaa sanoa miksi. tässä on vaan niin pieniä yksityiskohtia, jotka iskee muhun.
Tämäkin anime on tavanomainen ja perustuu myös rakkauteen. Sarja kertoo miehistä, joiden tunteista yritetään ottaa selvää ja katsoa, mitä heille tulevaisuudessa tapahtuu. Takahashi Misaki on 18-vuotias opiskelija, jolla on ristiriitaisia tunteita vanhempaa asuinkaveriaan kohtaan. Usami Akihiko on 28-vuotias huippusuosittu kirjailija, joka on epätoivoisesti rakastunut asuinkumppaninsa veljeen, mutta hän tajuaa todellisen rakkauden kohteensa olevan lähempänä kuin hän tulee ajatelleeksi. Hiroki Kamijou on professorina yliopistossa ja hän yrittää tukahduttaa tunteensa erästä henkilöä kohtaan, mutta sitten eräs toinen henkilö ilmestyy yhtäkkiä hänen elämäänsä. Kusama Nowaki on vahvatahtoinen opiskelija, joka taistelee rakkauden tähden. Miyagi Yô on 35-vuotias yliopiston professori, joka on juuri eronnut vaimostaan, mutta kohtaa erään varsin läheisen henkilön. Takatsuki Shinobu on myös vahvatahtoinen ja helposti suuttuva opiskelija, joka tekee mitä vain voidakseen olla rakastamansa ihmisen kanssa.

Homoanimea taas, kyllä vain. tykkään tästäkin ihan kamalasti, koska suhdesotkuja on kiva katsoa :-D haha, kuulostipa hassulta, mutta joo eniveis! Tämän sarjan idea on tosi perus, mutta näiden henkilöiden tarinat on aika mielenkiintoisia ja jollain tavalla koukuttavia. Vaikka tapahtumat ovat melko ennalta-arvattavia, idea on ja pysyy ihanana. Rakkaudesta kertovia animesarjoja on ihanaa katsoa, koska saa eri näkökulmia - vaikkakin tämä on pelkkää fiktiota niin silti - ja varsinkin homosuhteista. Musta on kivaa, ettei tää tai Sekai-ichi Hatsukoi oo mitään sellaisia pervoja ja irstaita sarjoja, vaan näissä perehdytään paljon syvemmin rakkauteen ja ongelmiin, eikä ainoastaan seksiin.Tämä anime perustuu koulujuttuihin ja rakkauteen myös, ylläri pylläri. Tämä sarja kertoo Tachibana Mei -nimisestä tytöstä, joka on aiemmin ollut sosiaalinen persoona, mutta erään onnettomuuden takia hän on päättänyt, ettei aio enää hankkia ystäviä. Koulussa Mei ei puhu kenellekään ja on yksikseen, kunnes hän tutustuu koulun suosituimpaan poikaan, Kurosawa Yamatoon. Tachibana Mei oppii ymmärtämään, etteivät kaikki ihmiset ole pahoja ja että ihmiset tarvitsevat ystäviä vierelleen. Mei alkaa myös huomata, että hänellä saattaa olla tunteita Yamatoa kohtaan - niin kuin Yamatolla Meitä kohtaan.

Tämä on ihan älyttömän suloinen sarja, jonka katsoin noin viikko sitten loppuun. Tuitui, en kestä, kun jotkut kohtaukset oli niin söpöjä! Mei on varmaan mun lempparihahmo näistä kaikista, koska hän on epävarma niin kuin nuoren kuuluukin olla kiusaamisen jälkeen. Ja tämä sarja on myös ihan älyttömän realistinen ja kuvaa oikeasti tosi hyvin monen nuoren elämää, vaikka tämäkin on edelleen fiktiota. Suhdesotkut on mielenkiintoisia ja toivat tähän enemmän mielenkiintoisuutta messiin, henkilöt ovat myös kaikki omalla tavallaan kivoja ja hauskoja. Tämä anime kertoo 16-vuotiaasta Honda Tohru -nimisestä tytöstä, joka vanhempansa menetettyään päätyy asumaan yksin metsään nuhjuiseen telttaan. Tohru on hyvin voimakastahtoinen tyttö ja yrittää parhaansa. Erään onnettomuuden jälkeen Tohru kuitenkin päätyy asumaan komean luokkatoverinsa Sohma Yukin ja tämän kahden serkun, Kyon ja Shiguren, kanssa. Sohman suku on kuitenkin kirottu: halatessaan vastakkaista sukupuolta he muuttuvat Kiinalaisen Zodiacin eläimiksi. Tohru saa asian selville ja nyt ongelmana on se, pitääkö hänen muistinsa poistaa vai voiko hän jatkaa suhteellisen normaalia elämää Yukin, Kyon ja Shiguren kanssa. Tohru törmää myös muihin Sohman suvun jäseniin ja menneisyyteen, mikä sekoittaa pakkaa entisestään.

Kyllä, idea on todella random, mutta tämä sarja on mulle periaatteestakin todella rakas. Mä katsoin tämän kokonaan ala-asteella ja tämän ( sekä D.N.Angelin ) takia kiinnostuin enemmän animesta. Ja vaikka mulla on niin sanottu historia tämän sarjan kanssa, musta tämä on silti todella hyvä ja suloinen sarja. Hahmot on ihania, tapahtumat mielenkiintoisia ja dialogi onnistunutta, jopa suomen kielisillä teksteillä. Tämä on vaan yksinkertaisesti ihan älyttömän nostalginen sarja, joten mä tykkään. Ja Kyo Sohma on mun lempparihahmo, se vaan on tarpeeksi urpo, ettei sitä voi olla rakastamatta plus että Kyo Sohman ääninäyttelijä on paras ikinä: hän on yksinkertaisesti nero.

There, done and done! Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki sille, joka jaksoi lukea tämän kokonaan! n__n toivottavasti tämä postaus herättäisi edes pienimuotoista keskustelua, olisi kiva päästä kuulemaan teidän muiden animen katsojien mielipiteitä. Joten kertokaa, löytyikö yhtään sarjaa, joka olisi myös teidän lempparinne? Entä ovatko jotkut näistä sarjoista liian mainstream ja siksi ei kiinnosta? keskustelua, heittäytykää!

au revoir!

6 comments:

 1. Nautin kirjoituksesta kovin, mutta yksi asia jäi ihmetyttämään, otsikossa lukee, että täällä olisi nörtin höpöttelyä. :( Mielestäni anime ei ole "nörtti" asia, haluaisin kuulla kantasi, miksi se on nörttiä. :) Mutta kyllä, Kuroshitsuji on kyllä myös minun lempianimeni, ihan selkeästi. =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. En mä ole oikeastaan koskaan väittänyt, että anime olisi mitenkään hirveän nörttiä, mutta koen itseni nörtiksi monellakin tavalla niin siksi laitoin tuollaisen otsikon :') Mutta kiva, että teksti miellytti! ^^

   Delete
 2. Aaaaa, pitäs iteki katsastaa toi D.Gray-man, kun piirrosjälki näyttää tosiaan kivalta ja muutenkin taitaa olla aika suosittu sarja niin eiköhän se sit aika tykättäväkin oo:D

  Ite en pahemmin piittaa Fruits Basketista ja syynä on pääosin se, että kaks keskeisintä henkilöä - Tooru/Tohru ja Yuki - on jostain itteäni ärsyttävimmästä päästä, niin niiden ärsyttävyys peittää pienesti muiden hahmojen hienouden:( Kyokin oli kiva siihen asti, kunnes se alkoi säätää Toorun kanssa! (moi luin just joululomalla ko. sarjaa...) Animena sarja oli muistaakseni mangaakin huonompi...:'D

  Junjou Romanticaakin katoin muistaakseni joskus muutaman jakson, mutta olin sillon kai liian pieni ja viaton tai jotain, kun en vaivautunut loppuun kattomaan:'D Sekai-ichi Hatsukoi puolestaan meni hiukan myöhemmin yhessä hujauksessa!

  Mutta joo, mielenkiintonen postaus! Tuon D.Gray-manin lisäks houkuttais nyt katsastaa pari noista muistakin sarjoista:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen D.Gray-mania kyllä kovasti! Ja vaikka sarja onkin suosittu, ei se välttämättä ole kaikkien mieleen ;) Joidenkin makuun se on liian mainstream, mutta uskon, että tykkäät siitä, jos demonit kiinnostaa!

   Ja no, eiväthän kaikki voi Fruitsista tykätä! Itekään en tosta Yukista välitä, mutta sarja on animena aika söpö niin siksi tykkään! Ja koska tällä sarjalla ja mulla on yhteinen historia niin hahahhaa en voi vaan olla tykkäämättä <3

   Kiva, että tykkäsit tästä postauksesta! ^^ Ja hienoa myös, jos tämän postauksen ansiosta sua kiinnostaisi katsoa muutamaa näistä sarjoista. Ps. Nyt oikeesti katot Sekai-ichin ja Junjoun alusta loppuun!

   Delete
 3. Mä tykkään myös animesta, paljon, mutten oo ehtiny vielä alottaa kunnolla (toivottavasti saan otettua itseäni niskasta kiinni kun oma kone tulee huollosta...) Sen takia tykkäsin tästä postauksesta toosi~ paljon C:! Oon tosiaan aloittanut muutamia sarjoja, lähinnä sellaisia jotka oon jo lukenut ensin mangana (esim. Inuyasha).

  Sain kuitenkin viime keväänä katsottua Sekai-ichi hatsukoin alusta loppuun, kaverin innoittamana. Mä tykkäsin siitä sarjasta kyll tosi paljon, se juoni oli jotenkin tosi sulonen ja ne parit erilaisia. Mun lempipariks muodostui jotenkin Kisa ja Yukina ja sen takii olinkin melkein shokissa kun siinä tuli mutkia matkaan (en viitti spoilata,jos joku muukin nyt tätä lukee eikä tiedä). Pakko oli kattoo ne seuraavat jaksotkin,vaikka mulla oli *köh*koe*köh* seuraavana päivänä. Se olis muute jääny kummittelee mielessä~ :'D Nii ja junjouta ehdin katsoa kans muutaman jakson~

  Mä oon lukenu Kuroshitsujia mangana sekä suomeks että enkuks ja tykkään kys. sarjasta kyll tosi paljon. ;w; Se on vaan niin hienosti tehty. Ne vaatteet ja kaikki pienetkin yksityiskohdat puhumattakaan hahmoista. En malta ootta,et pääsen kattoo animeversiona sarjaa~ ^^(ps, tähän väliin voisin sanoo,et tykkäsin tosi paljon siitä sun Ciel cossita Traconissa~ Taisin olla niin jäässä siellä,etten tajunnu mainita asiasta siellä.)

  Hmm, tässä oli kans sellasii sarjoja, joista oon kuullut, mutten oo ehtinyt vielä tutustumaan, mm. just toi n.6 ja Ouran High School Host Club~ Osan tiesin kans mangana tai olin nähnyt kuvan sarjasta aiemmin. Sen takii mulla olikin hauskaa ku luin tän eka kännykällä, et aina ku tuli kuva ni yritin arvata sarjan ennen nimen katsomista. Voit kuvitella millaset "whii~" kohtaukset tuli kun näin jonkun itselle tutun sarjan, etenkin numero vitosen kohdalla (;! Niin no, huvinsa kullakin. : D

  Anyway, oli kiinnostava postaus ja sain kyl uutta tulta alle muutamien sarjojen kohdalle. Täytyy laittaa näitä nimiä ylös/tulla kattelee uudestaa ku tosiaan kone tulee takasin,et tulee sit kans katsottua. (^o^)/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, tosi kiva kuulla, että tykkäsit tästä postauksesta! ^^ Toivotaan, että sun kone saapuu sieltä huollosta nopeasti, ellei ole ehtinyt saapua jo! Mikäs sen parempaa kuin nauttia animesta omalta koneelta katsottuna. Mulla olisi vielä lisää animesarjoja, joita voin suositella, mutta en jaksanut selittää niistä näin pitkästi XD

   Kisa Shouta on mun lempparihahmo Sekai-ichistä, mutta hänen ja Yukinan tarina ei ehkä ole mun lempparein. Tietysti tykkään kyseisestä parista, mutta mun mielestäni Hatorin ja Yoshinon suhdesotkut oli kaikista parhaimpia! Yoshino on muutenkin niin ihanan pälli, ettei sille vaan voi olla nauramatta :') ♥

   Kuroshitsuji on kyllä paras, sekä mangana että animena. Suomen kielistä en vaan pysty lukemaan, koska en osaa lukea mangaa suomeksi. Kaikki vaan englanniksi niin ah mie tykkään! Ja kiitoksia paljon! ;-; ♥ Kiva kuulla kehuja!

   No niin, hus hus siitä katsomaan kaikki nämä sarjat, jotka mainitsin ja joita et oo katsonut! Kaikki on niin hyviä, nyt mulla on kauhea Ouran-fanitus päällä, ettei mitään rajaa. Mutta ah - D.Gray-man ♥ Parhautta.

   Kiitos kommentistasi, sitä oli mukavaa lukea! ^^ ♥

   Delete

you can write a comment in finnish, english, swedish, italian or french!